Saturday, March 24, 2012

ExaM2...miD teRm ExaM taPi Da Rase Cam FinaL taPi seMpat MenCuci mAta

urgghhh... tinggal bapew ari jew lagi, aku n kengkawan lain bakal mduduki mid term exam..mid term,tpi preparation kami da 2bulan da start..mane xnyer... name jew mid term...tpi kami kene pulun study sume subjek/kod dari sem 2 sampai lar sem ni... final year lar katekan... uishh... kepala otak aku nieyh da macam2 ayat da ad...naik blur da aku... tensyen pom ada...dann......  saat org duk blumbe2 study,aku ley plak tekan2 keyboard tuk update blog nie.....ahakx...bukan ap...aku ni bkan jenis study pulun2...tyme study aku,aku selangkan dgn buat keje lain...cth,p tgk tv tuk 5 mnit,mandi,baring..dgar lagu....pokoknyer,aku xley pulun sgt...akn cepat rse buhsan n tensyen....ahaks... kali ni,aku survey stuff tuk pompuan lam fb.... n aku jumpew 2 brang yg aku jtuh hati... ahakx

aku sukew hak ni... comel... nmpk ladies.. 
slama ni aku try gak cri,tpi xder yg bkenan...almaklumlar, aku ni bkn jenis sukew stuff yg camni nieyh...ahakz.. tapi ad lagi 1 yg buat aku jatuh cinta...uppsss..

here u are.... amacam?? 
k...bagi aku lar,aku sukew yg nieyh.... nmpk funky,n ssh gak nk dapat kn? agipom,cam ssuai jew ngn ap yg aku minat...iaitu,dunia photography... xdapat pgang real punyer kamera,,,dapat yg ni pom cun jugak tuh...

k... dah2 lar cuci mata... tyme tuk study... adios amigos.... gud luck kengkawan... ;)
sumber pic:: Nuruls-Blogshop

Saturday, March 17, 2012

DISASTER KAPAL TERBANG TERHEMPAS !!

tanggal 14/3/2012...kami bbudak nursing dmnta bgi krjasama tuk mjayakan program disaster yg biase akn dilakukan 2thun skali oleh pihak lapangan terbang sultan abdul halim,kedah.. kesempatan tu kami ambik..,. excited giler doe..

sampai jew kat sne,kami dberi tklimat tntang kselamatan n tugas2 yg perlu kami lakukan..then p lar salin bju yg kami volunteer utk dcomotkn.. slesai jew,kami masuk barisan n diberi tugasan masing2 mngikut tagging yg telah dtetapkn...n aku kene tagging hijau iaitu mangsa yg tidak kritikal n xmemerlukan rawatan segera... waa...aku xnk lar cmtu...xmcabar langsung...cari punyer cari,ad jgak member aku yg nk tukar ngan aku...so,kami tukar,dier amik tagging aku,aku lak amik tagging dier,iaitu,tagging putih iaitu sebagai mangsa yang dah pom mninggal dunia.. sebabnyer,severe burn @ whole body so,kami pom disolek2 lar....


tara..!! 
hohho...amacam??? cun dak kami?? dak hitam ad,dak merah pom ad.... jangan takut...kami bukan zombie..

selesai jew make-up,kami dberi tklimat agi bkaitan keselamatan...sebagai peringatan.. pastu sesi bgambar... n kami pom dishoot oleh individu2 yg nk shoot kami...sokay,kami amat sporting n giler2... so, 1,2,3 snap...!!
hihhi...ha,tyme tklimat k2,aku ad tgk mamat nieyh,ley than jgk..tpi sjew jew lar tgk... tpi knp dier tgk aku jgk?? knp kew?? ~ishh...perasannyer aku~

lepas jew sume slesai,kami dbawa k landasan... perghh..agak luas n jauh jgak lar... aku plak kene duk sorg2... tibe masenyer.... and.......action..!! 
muler lar watak kami... ad yg mjerit mntak tolong,ad lak yg gelak.. (ish,xpuas ati tol)... tp aku,syp jew,konon mati kn?? tpi aku dnasihati utk bjaga2,tkut ad something..huhhu... aku pom kompius,patut kew aku bukak mata atau ttup mata smpai aku diangkat?? so aku amik kputusan tuk bukak n tutup mata..huhhu.. diusik tu mmg da kene da, anggota pnyelamat duk tnyer ap tagging aku,aku lak kompius nk jwp kew x... biler sume mangsa da diangkat,tinggal la kami yg 'mati' ni tuk diangkat.. tyme tu lar aku dkelilingi oleh anggota pnyelamat...smpat lagi depa tu duk sembang pompam2...usik aku,ikat tali kasut aku...depa tu duk rehat sbnrnyer...ksian jgak,da lar mgsa ramai,diorg mngadu yg mgsa kbyakannyer besar2... n smpai aku pom ad hamba Allah ni booking nk angkat sbb aku kecik...ayyyoooo..itu macam pom ad ka.. tpi biler diorg angkat tu,aku sembang lar sikit,n mnta maaf..sbb kesian... cupp..depa angkat aku guna streacher tau,bkan dukung yep...huhhu... 2x diorg bnti tyme angkat aku sbb jauh sgt,xlarat.....

smpai jew tmpat pengumpulan mangsa mngikut tagging,skali ag aku diangkat..arghh...btul2 diangkat oleh 3org..malunyer.....tpi be profesional..ggrrrr.....  n dkat situ gak aku nmpak mamat tuh... huhhu... tpi knp dier duk suluh2 n aku ni ttup mata xr rapat sgt kn,aku pom nmpk lew dier snap pic n btul2 point aku sbb xder org dkt aku yg tgh baring tuh n kwn aku jauh 1/2 depa dri aku...grrr... tyme kami da boley bnti blakon,aku usha gak dier.,,,,skadar sukew2...xsalah kn?? hehhe... then sgalanyer bjalan lancar,yg 'mati' ni dbawa oleh trak polis kew unit forensik hospital sultanah bahiyah.. kami nek lar truk tu... then utk acara last kami,aku pom snap pic lagi..kali ni ngn team keje aku... 

6 of us... team yg giler2 n enjoy jewp... hak lelaki sebelah aku tu slalu jdi partner aku tpi slalu mhilang...haish..

akhirnyer,kami bsurai... n diberi ucapan terima kasih... penat tu penat,tpi kami enjoy giler... walaupom ad jgk 3org kwn kami yg btul2 sakit,1pening, 1 cramn n 1 agi hyperventilator.... tpi itular yg mgkin akn blaku... ssuatu yg kite xley jangka....

ksimpulannyer,..aktiviti ni ley mlatih kite utk sedia bkhidmat jika ad sebarang emergency case yg mlibatkn ramai mgsa n mmberi lebih preparation n latihan kpada kami...

info:   TAGGING/ZON
TAGGING@ZON HIJAU :: keadaan dmana mangsa/pesakit tidak teruk dan boley mnunggu spt demam,luka2 ringan

TAGGING@ZON KUNING :: semi kritikal,dimana pesakit mngalami kcederaan yg separa teruk seperti fracture kaki (bawah lutut) , fracture ditangan

TAGGING@ZON MERAH :: teruk.. keadaan dmana pesakit dalam thap kritikal n perlukan rawatan segera sperti sesak nafas yg teruk,kepatahan tulang rusuk,kecederaan di kepala n leher...

ZON PUTIH :: mangsa meninggal


Sunday, March 11, 2012

its over...

ingt x entry tbaru aku tu?? tntang new life.... yer.... new life aku,hti aku da tbuka utk someone nieyh... tpi xsgka ia nya sia2 jew... genap sbulan,sume brakhir... penuh suka kami tempuh... tpi akhirnyer duka yg dier bgi kat aku...  lyan aku dgn elok.... tiada yg mcurigakan... aku lak cuba fhm keadaan dier yg dkatakn ad prob... ok awk,sye fhm... then tlg dier...last jumpe pom still nothing changes... n still ad pesanan dakhir ptemuan...then mhilang... n dberitahu dier dtahan... aku ni pkir lar ok kew dier? ap kes dier? knp cmni??? last2 dgn nekad aku,finally aku tgk ngn mata aku sndiri... kbenaran yg phit utk aku telan... tpi pnjelasan yg psti ttp aku xthu.... n knapa aku dperbodohkn... plakuan dier... sabar wahai hati.... aku akn cuba utk bina blik kkuatan... stelah stahun mnutup hati,biler da bukak,xdhargai... terima kasih,azim....

Sunday, February 19, 2012

new liFe???

aku ad liFwe bru??? hak3 (gelak jahat) hihihi.....  eehem2...k siyes2... Alhamdulillah....so far so gud, skunk,aku eppy ngn life bru aku nieyh... n hope,ia kekal,dgn izin-Nya....InsyaAllah.... mudah2an....
Apakah new life aku tu??? juz wait n see..... moto hidup barukah???? sbb bru dapat lesen kah??? khi3....

MOOD: .... EppY...

Saturday, January 28, 2012

Blogger Challenges 10days 10photos| Day 7 :: A photo of you and your bestfriends

aku ad ramai BFF hehhe...


Ira.... 
kwan aku dri kecik pai skrg... mmg BFF lar... n aku syg dier....rmai yg kte mukew kami same...hehhe
walaupom sibuk ngan hal masing2,kami ttp akn hang-out...pling x, tuk mkn hot-plate...


2005-now...
Rosna.... pkenalan tyme aku form 2... kat SMKA Tok Jiring...
dier lembut,aku lak kasar...tpi ttap ley ngam... ;)

form 4 (SMKATJ)- skunk..
Zdan... hehhe... dierlar pneman aku lau aku nk kuar.... slalu puji aku kurus..hehhe..


tyme SMKBS-skunk..
Ekin (bju pink) n Atin (tudung biru)... 
diorg ttp mai umah aku wlaupom amik mse 30minit dri umah diorg.... pkenalan dri form 4 tyme aku d SMKBS... tpi ngn ekin tyme form 5


2009-skunk... (KKAS)
dri tepi
Anis,k.ika,ida,aku n najwa... pling aku rapat,ngn anis n k.ika...
pkenalan tyme mule2 masuk kat kolej nieyh....

LOVE U ALL... 

mereka bersamaku

tinggalkan jejak anda dsini


ShoutMix chat widget